marinaret

GREQI- Marinarët në Greqi kanë paralajmëruar një grevë 48 orëshe për të shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj rritjes së papunësisë.

Për këtë arsye në 48

orët e ardhshme nuk do të ketë asnjë udhëtim me traget në Greqi. Kundër rritjes së papunësisë në sektorin e tyre, uljes së të ardhurave dhe kundër masave shtrënguese të imponuara nga qeveria, marinarët kanë hyrë në grevë dhe asnjë traget nuk do të lëvizë nga porti të cilit i përket.

Ndërkaq besohet që kjo grevë do të ndikojë keq për ishujt. Por, nga Sindikata e Detarëve kanë paralajmëruar që ky është veç fillimi dhe se kjo grevë është vetëm paralajmërim para grevës së përgjithshme të 12 nëntorit.

Qeveria greke ka miratuar masa të reja shtrënguese dhe rritjen e taksave në këmbim të pakos së tretë të ndihmave të vendit në vlerë prej 86 miliardë eurosh.

(m.k/BalkanWeb)